+90 216 2322689 info@dinamikendustriyel.com

KOMBİ FIRIN

Buharlı kombi fırın, temel olarak restaurantlarda, otellerde, endüstriyel mutfaklarda, catering operasyonlarında, yemek hizmetleri endüstrisinde ve endüstriyel catering hizmetlerinde kullanılan profesyonel pişirme cihazıdır. Buhar kullanımı büyük bir avantajdır, böylece her şeyin taze kalması sağlanır.

Sebzeler, patatesler ve hatta balıklar mükemmel bir şekilde buhar fonksiyonuyla pişirilir. Konveksiyon ve ısı kombinasyonuyla (konveksiyon ve buhar) kızartabilir, kendi suyunda pişirme yapabilir ve fırınlama yapabilirsiniz. Konveksiyonel ısının dezavantajı: yemek hızlıca kurur ve malzemeye bağlı olarak pişirme süresi çok uzun olabilir. Diğer taraftan, buharda pişen yemekler çıtır çıtır olmaz.

Buharlı kombi fırın, tek cihazda üç pişirme moduna sahiptir: “nemli ısıtma = buhar” , “kuru ısıtma = konveksiyon” ve ikisinin birlikte kullanımı. Bunlar ayrı ayrı, sıralı olarak veya birlikte kullanılabilir. Bu da kombi buharı olarak adlandırılır.

KONVEKSİYONEL FIRIN

Fırın sıcaklığı türbin veya pervane vasıtasıyla hareket ettirilerek veya döndürülerek ısının daha etken hale getirilmesi sağlanıyor. Bu yöntemde, dışarıdan, sadece, gerekli hava çekiliyor. Böylelikle doğrudan ısıtmalı fırınlarda olduğu gibi sürekli olan ve ekonomik olmayan hava akımı önlenmiş oluyor. Konveksiyonlu sistemde pişirilen ürün kendi nemini koruduğu için daha iyi sonuç alınıyor. Üstelik pişirilen ürünün her tarafı dengeli şekilde kızarıyor. Enerji tasarrufu açısından da çok avantajlı bir yöntemdir. Fırın sıcaklığı, üzerindeki termostat tarafından ayarlanıyor. Ayrıca pişme süresi de uyarı sistemli ve zaman ayarlı bir gösterge ile belirleniyor. Bu fırınların pişirme tepsileri, üç farklı kapasitede çalışma olanağı sağlayan gastronorm uyumlu tepsilerdir. Aynı anda 5 10 tepsi yiyeceği birden, dengeli ve ekonomik şekilde, pişirebiliyor. Bu demektir ki muazzam bir vakit ve insan gücü kazancı sağlıyor. fiunu da belirtmek gerekir ki, bu fırınların gazla çalışanları sorun yaratabiliyor. Mümkünse elektrikle çalışanları tercih edilmelidir.

PİZZA FIRINI

Taş tabanlı fırınlar, ısıyı pişirme bölgesinde üreterek alttan tuğla taban, üstten rezistanslar sayesinde ürüne doğrudan etki ederek pişirme yapan fırınlardır.
Taş tabanlı fırınların hepsinde unlu mamul pişirmek mümkün ancak daha verimli ve daha çok ürün çeşidine hitap eden fırınlar katları birbirinden bağımsız çalışan modellerdir. Tek tip ürün pişiren üreticiler için (ekmekçiler vs.) matador fırın olarak bilinen çok katlı fırınlar üretilmiştir. Matador fırınlar, katları birbirinden bağımsız çalışmadığı için çeşit ürün pişiren üreticilere hitap etmemektedir.Maestro serisi fırınlar konveksiyon fırınlardan farklı olarak pişen ürünlerin nemini dışarıya doğrudan atmazlar ve bu sayede kara fırın lezzetine en yakın, raf ömrü uzun pişirme olanağı sağlarlar.

ŞOK SOĞUTMA

Tüm taze organik gıda ürünleri, uygun ortam koşullarında (sıcaklık ve nem) çoğalarak tüketici sağlığında tehlikeli etkiler yaratan bir doğal bakteri yüküne sahiptir. En tehlikeli sıcaklık eşiği +65 ºC ve +3ºC arasındadır. Bu sıcaklık aralığında bakteri çoğalması hızlanır. Şok soğutma, pişmiş yemeğin sıcaklığını bakteri oluşumuna imkan vermeyecek kısa bir süre içinde +90Cden +3Cye düşürmektir.En yüksek bakteri profilerasyonunun gerçekleştiği +65ºC ile +3ºC arasındaki kritik sıcaklık aralığı bu sayede hızlıca geçilerek gıda emniyetinin etkilenmemesi sağlanır; gerçekten de ürün 5-8 gün saklanabilir. Pişmiş bir ürünün hızlı soğutulması sadece bakteri profilerasyonunu engellemekle kalmaz, aynı zamanda ürünün korunma süresini de uzatır. Yiyeceğin kalitesi etkilenmez ve ürün birkaç aya kadar saklanabilir.

DRY AGED – ET YAŞLANDIRMA

 

Taze et diğer tüketim ürünlerinin aksine daha az makbul olandır. Çünkü taze et sert olur. Dinlerilmiş et ise taze etin aksine daha sağlıklı, yumuşak ve lezzetlidir. İki çeşit dinlendirme sistemi vardır ve steak için en uygun olan Dry Aged ( Kuru Dinlendirme ) sistemidir. Diğer sistem ise Wet Aged ( Islak Dinlendirme ) sistemidir. Islak dinlendirme de steakler porsiyon haline getirilip vakum torbalarına konularak 2 – 3 haftalık bir süreç aralığında 2 – 4 derece de dinlendirilir. Dry Age’de ise eti porsiyonlamadan karkas halinde 0 derece de özel Dry Age dolaplarında %80 nem oranında 28 – 30 gün aralığında dinlendiriyoruz. Dinlendirme sonrasında et hem daha yumuşak bir hal alıyor hem de daha lezzetli oluyor. Yumuşak olmasının nedeni dinlendirme sırasında etin içindeki enzimlerin etteki kas liflerini parçalayarak etin çiğnenmesini daha kolay hale getirmesi oluyor. Lezzetli olmasının nedeni ise dinlendirme sırasında protein molekullerinin parçalanıp amino asitlere dönüşmelerinden kaynaklanıyor.

Dry Aged işleminden geçmiş etlerin fiyatı da piyasaya oranla daha yüksek oluyor. Dry Aged işlemi sırasında etlerin stoklanması ayrıca işlem sonrasında dışları kuruduğu için kuruyan yüzlerin temizlenip çöpe atılması %20 fire verilmesine neden oluyor. Dinlendirme sırasında %20 oranında da su kaybı yaşanıyor yani toplamda %40 oranında bir fire ile dinlendirme işlemi gerçekleşiyor.

BUZ MAKİNESİ

Endüstriyel kullanım için buz makineleri (bar buz makineleri, fırın buz makineleri, balık buzu makineleri, içki buzu makineleri, lokanta buz makineleri, cola buz makineleri) yer alıyor. Endüstriyel buz makinası modelleri; 25 kg’dan, 300 kg’a kadar farklı kapasitelerde buz makinaları yer almaktadır. Buz makinaları çeşitli şekillerde buz yapan modellere sahiptirler. Kar buz makinaları kırık buz makinaları flake buz yapan makinalar parmak buzu yapıcı makinaları küp buz makinaları gibi.

OTOMATİK GİYSİ KONVEYÖRÜ

Elbise konveyörleri kuru temizleme mağazaları ve çamaşırhaneler için yerden kazanç sağlamak, aranılan ürünleri bulabilmek için ideal makinalardır.
Üretilen konveyörler I,U,L Tip istenilen şekilde özel dizayn olarak da üretim yapılabilmektedir.
Elbise konveyörleri yazılım sistemi ile istenilen ürünü kolayca getirir, ayrıca opsiyonel ürün çağırma modülü sayesinde aranan kıyafeti en kısa sürede bulabilirsiniz
Elbise konveyörlerinde motor redüktörle hareket eder, inverter sayesinde konveyörün yüksek hız veya yavaş olarak hareket ettirebilirsiniz.
Kumandaları buton kontrollü, ayak pedalı şeklinde de olmaktadır.